Renungan. Dunia dalam Gereja. Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator

Beberapa ketika dahulu , seorang lelaki dalam jemaah yang mempunyai lebih dua puluh tahun perkhidmatan pada jalan , memberitahu saya (dengan kelulusan macho senyuman mengetahui ) bahawa anaknya adalah keintiman yang berumur 16 tahun dengan pasangan anda , beberapa tahun yang lebih muda lebih besar daripada kanak-kanak itu ).

Saya menegaskan kepada manusia ini , yang saya akan memanggil John, tidak akan bercakap besar jika keadaan yang sama mengambil anak perempuannya empat belas tahun dan sebagai ibu bapa kita perlu mendidik anak-anak kita di jalan raya untuk dilakukan dengan baik.


Seorang lelaki kedua, yang saya panggil Peter mengatakan sesuatu seperti saya bangga : anak lima belas tahun beliau adalah " pengantin lelaki " dengan seorang gadis dari gereja lain. Lain yang mengatakan, lama lima belas tahun tidak cukup matang untuk membuat komitmen seperti ini.

Seorang lelaki ketiga, yang saya panggil Luis, ( saudara muda kurang dua puluh tahun) memberitahu saya dia sangat gembira kerana dia telah berhubungan seorang gadis dari Gereja . Saya amat gembira ( hari ini kita sedang mengalami "kekurangan perkahwinan ") jadi saya mahu pacaran yang berjaya dan perkahwinan bahagia. Luis menjadi pucat dan bertanya kepada saya " jangan panik dalam kata-kata. " Saya mengingatkan beliau bahawa untuk kita umat Kristian Dating tujuan perkahwinan.

Juan, Pedro Luis dan mewakili " Brother Standard" kepada jemaah Pentecostal :

a. Walaupun mempunyai " Gereja Life ": Mereka akan semua pemujaan , sebahagian daripada sel atau membawa satu sebahagian daripada " Pemantauan ", satu kementerian yang terlibat secara aktif , menghadiri semua acara , menyanyi semua lagu-lagu mempunyai dalam rumah semua kultus-kultus " diurapi " dan CD muzik di dalam Jemaat.

b. Tidak mempunyai " Christian Life ": Jangan sekali-kali membaca mereka Al-Kitab , berdoa tidak , tidak mengajar Firman itu di dalam rumah mereka (kerana mereka tidak tahu) , keluarganya menghadiri aktiviti gereja seolah-olah mereka kelab sosial.

Keadaan ini berlaku kerana mereka tidak memahami dengan lebih mendalam Kitab Suci. Hakikatnya disimpan dara untuk berkahwin (yang berkuasa untuk kedua-dua jantina ) ialah apabila dua orang bersatu seksual soulish juga fius dan rohani (Kejadian 2.24 ) Seks dimeteraikan kesatuan (perjanjian ) dalam kedua-dua rohani dan orang menjadi satu. Ini adalah kerana dengan cara ini kita ditentukan dari Permulaan Allah . Yang menyimpan entri ini " Maker" memastikan prestasi optimum dalam hidup anda. Dan sebaliknya, yang tidak melakukan membuat pasti mempunyai kelemahan yang serius.

Kita perlu kembali kepada Firman. Pastor , berhenti penyayang orang bersama-sama , meningkatkan pekerja tidak mahir, dan menghentikan percubaan ini dahsyat kumpulan sel di mana kepimpinan tidak memahami apa-apa dan mengajar buruk. Model Alkitab adalah bahawa gembala menjaga domba, kerana mereka perlu tahu yang meragut kemahiran mereka.

Minggu 70 adalah kira-kira untuk memulakan, jika Kristus datang hari ini untuk menjadi " Gereja -Nya" , berapa ramai ahli jemaah anda akan berada di luar ? Ia kembali kepada cara lama.Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa