Kajian . Pertempuran Terakhir Jerusalem , menurut Alkitab, oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .


12 Dan malaikat yang keenam menumpahkan cawannya ke atas sungai Efrat yang besar, dan air telah kering untuk membuat jalan bagi raja-raja dari timur.
Wah 16.12

Mereka telah pun beberapa cerita dalam akhbar tentang kerapuhan Efrat [ 1] sungai. Saluran air ini sedang secara rakus dan dieksploitasi oleh negara-negara melalui Turki , Syria dan Iraq akhirnya. Semua sistem ini mempunyai empangan untuk menjana tenaga elektrik dan mempunyai takungan air untuk minuman dan pengairan.
Hanya gergasi Turki Atatürk Dam mempunyai kapasiti untuk memegang semua air Efrat [2].


Syaitan akan menghantar roh-roh jahat untuk menghasut yang kuat Bumi menyerang Israel 

 13 Dan aku melihat dari mulut naga , dari mulut binatang dan dari mulut nabi palsu tiga roh najis, seperti katak . 14 Mereka roh setan yang mengadakan perbuatan-perbuatan ajaib , dan mereka pergi mendapatkan untuk mengumpulkan raja-raja di seluruh dunia untuk pertempuran hari besar Tuhan Todopoderoso.16 Kemudian roh-roh syaitan mengumpulkan raja-raja di tempat yang dalam bahasa Ibrani disebut Harmagedon . Wahyu 16:13 - 16 BIS .
Seperti yang kita lihat dalam jawatan " The Penjajahan Rusia - Israel Islam" [3 ] Rusia ( Gog) sekutu untuk memimpin perang pemusnah terhadap Israel. Tentera akan memajukan oleh katil kering Efrat. Musuh Tentera ( kuat ) yang ditetapkan pangkalannya di Gunung Megido ( Argamgedón ) dan terlebih dahulu ke arah selatan ke arah Yerusalem.

4 " Pada hari itu hendaklah Tuhan kaki anda di atas Bukit Zaitun , yang timur Yerusalem, dan Bukit Zaitun akan berpecah dua dari timur ke barat, dan membentuk sebuah lembah besar, dengan separuh daripada gunung bergerak utara dan separuh selatan. 5 Anda akan melarikan diri melalui lembah gunung saya, untuk itu akan memanjangkan kepada Asal . Anda akan lari seperti anda melarikan diri dari gempa bumi pada zaman Uzia , raja Yehuda . Kemudian hendaklah TUHAN, Allahku , dengan semua yang setia . Zac . 14.4 NIV -5 .
1 » Yerusalem! Datang suatu hari apabila Tuhanmu barang rampasan itu hendaklah dibahagikan di jalan-jalan anda sendiri. 2 mengumpul semua negara untuk berperang dengan kamu . Anda akan menakluk , mereka menjadi mangsa rumah anda dan melanggar wanita anda. Separuh daripada bandar akan pergi ke dalam pembuangan , tetapi seluruh rakyat akan kekal dengan anda. 3 Kemudian Tuhan akan keluar dan melawan bangsa-bangsa , seperti yang berperang pada hari pertempuran. Zac . 14,1-3 NIV

Tetapi Allah akan memberi kemenangan yang terakhir bagi Israel:

12 » Ini adalah wabak dengan mana Tuhan akan menyerang semua negara-negara yang berjuang menentang Yerusalem : Mereka reput daging dalam kehidupan, les mata membusuk di soket mereka , dan lidah mereka akan membusuk dalam mulut mereka. ( Ini adalah kesan yang sama dengan menggunakan senjata taktikal nuklear ) 13 Pada hari itu Tuhan akan mengisi mereka dengan panik. Semua orang mengangkat tangan mereka terhadap yang lain, dan menyerang antara satu sama lain . 14 Yehuda juga akan berperang di Yerusalem , dan kekayaan semua negara-negara sekitarnya akan dikumpulkan, dan kuantiti yang banyak dari emas dan perak dan ropa.15 A wabak sama akan menyerang juga kuda dan baghal , unta dan keldai , dan dengan semua yang ada di mereka kem-kem. Zac.14.12 , BIS .

Satu siri bencana global:

17 Malaikat ketujuh menumpahkan cawannya ke udara, dan daripada takhta kuil datang suara yang kuat berkata, " Tiada lagi ! " 18 Dan terdapat kilat , berkeroncong , peals guruh dan gempa bumi yang kuat . Jangan sekali-kali , kerana manusia jantina * wujud di bumi, dia telah gempa bumi yang besar dan ganas. 19 Bandar besar berpecah kepada tiga bahagian, dan bandar-bandar di negara-negara runtuh. Tuhan diingati Babel Besar dan memberinya minum dari cawan yang penuh dengan anggur kemurkaan hukuman itu . 20 Dan setiap pulau melarikan diri jauh dan pergunungan. 21 Dari langit jatuh kepada rakyat batu-batu es yang besar hampir empat puluh kilogram setiap satu. [ A] Dan mereka dikutuk Tuhan bagi tulah dahsyat . Wah 16,17-21

Yesus juga mengumumkan gempa bumi yang besar dan tsunami kepada ayat-ayat akhir kerana ia mengumpul apa Lucas :

20 " Tetapi apabila anda melihat Yerusalem dikelilingi oleh tentera , maka ketahuilah bahawa ketandusan adalah berhampiran . Lc . 21.20 NVI.25 "Akan ada tanda-tanda matahari, bulan dan bintang. Di bumi , negara-negara akan berada dalam penderitaan dan kebingungan di gemuruh dan melambung laut. Lc . 21.25 BIS .

Banyak tanda-tanda yang dinubuatkan bersedia, apa yang hilang ialah:

Pembinaan Bait Terakhir Yerusalem.
Kemunculan New World Order .
Pengumuman Perjanjian untuk membawa " keamanan dan kemakmuran" di Tengah (Top 70 Minggu ) East .
Pelanggaran Perjanjian ( Manifestasi Dajjal ).
The Great Tribulation. ( Keghaiban Gereja , bagi sesetengah sebelum Kesukaran Besar , yang lain untuk yang sama).

Adakah anda masih hanya berkhutbah kepada jemaah anda bahawa Tuhan mahu mereka berjaya ?

Sudah tiba masanya kita juga mula bercakap tentang Endtime yang

Minggu 70 adalah hampir bermula. Kami mempunyai Alkitab, yang kita tidak berdakwah perkara-perkara ini adalah tiada alasan untuk tidak mengetahui. Kristus akan datang tidak lama lagi, kita bersedia?

____________________________

[ 1]http://www.lasemana70.com/2013/06/news-profecia-sobre-el-eufrates_8.html;http://www.lasemana70.com/2013/06/news-prophecy-on-euphrates.html

[2 ] http://es.wikipedia.org/wiki/ % C3% 89ufrates ; Di bawah adalah senarai kerja air semasa:
kerja air
di Turki

Turki telah menyediakan banyak empangan di Sungai Efrat dan cawangannya , yang utama menjadi Ataturk Dam baru-baru ini selesai. Kerja-kerja hidraulik utama, hiliran , adalah:
· Keban Dam , siap pada tahun 1975, dengan membawa sejumlah 675 km ² ;
· Karakaya Dam , siap pada tahun 1987, dengan membawa 268 km ² ;
· Atatürk Dam , siap pada tahun 1992, dengan membawa sejumlah 817 km ² , kawasan permukaan, tasik ketiga terbesar di Turki ;
· Birecik Dam, siap pada tahun 2000 , dengan 56.25 km ² takungan ;
· Karkamış Dam, pada tahun 1999 , dengan 28.40 km ² takungan ;
· Empangan Hancagiz dalam Nizip Sungai , siap pada tahun 1988, dengan 7.50 km ² takungan ;
· Empangan Çamgazi dalam Kuzgun Sungai , siap pada tahun 1998, dengan 5.55 km ² takungan ;

di Syria
· Tichrin Dam, pada tahun 1999 ;
· Tabqa Dam, siap pada tahun 1976 , membentuk Great Lake Al -Assad , dengan 610 km ² ;
· Empangan al- Baath, siap pada tahun 1986

di Iraq
· Haditha Dam , siap pada tahun 1987, dengan takungan besar 500 km ² ;
· Empangan Ramadi , yang membolehkan banjir pembalseman dalam lekukan dan Abu Didis Habbanya ;
· The Efrat Thartar saluran, yang membolehkan untuk mendapatkan banjir di Tigris Euphrates Thartar seluruh tasik, dengan keluasan 2,710 km ² ;
· Sungai Ketiga, siap pada tahun 1992, telah dibina untuk mengalirkan paya selatan, yang membenarkan kawalan rantau ini Syiah dan pengairan tanah-tanah baru . Selepas perang di Iraq pada tahun 2003, Syiah telah musnah tetambak dan dibaik pulih tanah lembap sebanyak 40% (GEO No 322 Disember 2005 P128).
· Empangan Hindiya

[3 ]http://www.lasemana70.com/2014/01/study-invasion-ruso-islamica-de-israel.html;http://www.tesorosdesabiduria.com/2014/01/study-russian-invasion-islamic-israel.htmlComentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa