Kajian. Penjajahan Rusia - Islam ke arah Israel. Mengenai Yehezkiel 38. Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .


38 Berfirmanlah TUHAN kepadaku: 2 "Hai anak manusia , tetapkan muka anda ke arah Gog dari tanah Magog, ketua putera agung negeri Mesekh dan Tubal. Nubuatan terhadapnya 3 dan berkata, ' Beginilah firman Tuhan ALLAH: "Saya lawanmu , Gog , ketua raja agung negeri Mesekh dan Tubal. 4 aku akan membawa anda kira-kira dan meletakkan cangkuk di dalam mulut anda dan saya akan mengambil semua tentera anda, yaitu pasukan berkuda . Mereka lengkap bersenjata , mereka adalah orang ramai yang besar , dengan perisai dan perisai , semua mereka memegang tampuk espada.5 Dengan mereka adalah Persia, Etiopia dan orang Put , semua bersenjatakan perisai dan topi keledar. 6 Gomer dengan semua tenteranya , dan Beth Togarma dari jauh utara dengan semua tenteranya dan banyak tentera adalah sekutu anda.

Yehezkiel 38,1-6 NIV

Mari kita namakan setiap nama menyerang orang dalam perikatan ini terhadap Israel:
Gog : Kiasan yang luar biasa, dan kerana orang ini Gog diam terutamanya di kawasan tanah tinggi , dataran tinggi dan gunung Caucasus dalam fasa penyelesaian dalam konteks ini boleh bermakna " mereka yang tinggal di atas bumbung dunia". Pada masa-masa tertentu dalam setahun nomad ini berpindah lembu mereka kepada padang rumput, habitat asalnya ( padang rumput Turkestan dan Ukraine). Keturunan Gog kebanyakannya dibangkitkan kuda, baghal , dan unta Bactrian abad kelapan . C. Dalam bahasa Akkadia nama-nama ini ditulis sebagai Gugu Gugu dan Mat. Kejadian 10:2 . [ 1]

Magog : The Ma awalan dalam cara Ibrani " tempat ", " Bumi". Kemudian Gog dan Magog frasa boleh ditafsirkan sebagai Putera Rusia dan kaumnya.

Mesekh : Salah satu keturunan Yafet ( Gen.10.2 ) pusat Turki.

Tubal : Salah satu keturunan Yafet ( Gen.10.2 ) selalu menyebut dengan Mesekh adalah mungkin jiran. Di Laut Hitam.

Persia: Iran.

Ethiopia : Ethiopia

Fut : anak Fut 3 Ham (Kejadian 10.6 ) dikaitkan dengan Libya.

Gomer : Sulung Yafet ( Gen.10.2 ) Orang Cimmerian atau omers merupakan nomad purba ekuestrian yang menurut ahli sejarah Yunani Herodotus (BC abad ke-V . ), Pada asalnya tinggal di Caucasus Utara dan Laut Hitam, dalam semasa Rusia dan Ukraine, dari abad kelapan. C. dan VII. C. Rekod Assyria , bagaimanapun , yang pertama terletak di kawasan Azerbaijan dalam 714 a. C. [ 2]

Togarma : Sulung Gomer dan cucu kepada Yafet, cicit Nuh. Golongan pantai Laut Hitam (Armenia ?)

Jika kita lihat karya-karya hari ini, kita dapat melihat bahawa Rusia adalah satu paksi dengan Syria dan Iran, manakala yang lain adalah Amerika Syarikat, Israel.

Mengancam untuk menyerang Israel , walaupun sahaja, ke Iran pada 2014 untuk memusnahkan impian Iran untuk menjadi kuasa nuklear.

Senario ini berbahaya serupa dengan nubuatan . Minggu 70 adalah hampir bermula. Adakah Kita Bersedia ?


_______________________

[ 1] http://es.wikipedia.org/wiki/Magog
[2 ] http://es.wikipedia.org/wiki/Gomer


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa