Renungan. Sardis , Gereja Mati oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .


Mengenai Wahyu 3.

" Kepada malaikat jemaah di Sardis menulis : Perkara-perkara berfirman orang yang beroleh tujuh Roh Allah dan tujuh bintang : Saya tahu kerja-kerja anda, anda mempunyai reputasi yang hidup, tetapi kamu mati . 2 Wake up! Mengukuhkan apa yang tinggal dan akan mati , kerana saya tidak menemui -Mu kerja-kerja yang sempurna di hadapan Allah. 3 Jadi ingat apa yang anda telah menerima dan mendengar , dan berpegang teguh , dan bertaubat. Jika anda tidak bangun, apabila anda-kurangnya mengharapkan akan jatuh pada anda seperti seorang pencuri.
4 Namun anda mempunyai beberapa di Sardis yang belum kotor pakaian mereka. Mereka , untuk menjadi layak , hendaklah berjalan dengan saya berwarna putih. 5 Dia orang yang menang akan dikenakan pakaian putih. Jangan sekali-kali menghapuskan namanya dari kitab kehidupan , tetapi akan mengakui namanya di hadapan Bapa saya dan sebelum malaikat beliau. 6 Dia yang mempunyai telinga , biarlah dia mendengar apa yang Roh berkata kepada gereja-gereja. Wahyu 3,3-6 NIVBandar Sardis merupakan bandar penting di Asia Kecil , kini Turki.

1. Ini mengatakan yang kerasukan tujuh Roh Allah dan tujuh bintang : Ingat kepentingan simbolik nombor untuk orang-orang Yahudi : Bilangan 7 menyatakan dengan betul ( Dalam masa enam hari Tuhan selesai semua kerja-kerja dan 7 berehat) yang mempunyai tujuh roh Allah , iaitu pengisian Roh Kudus dan tujuh bintang , bintang adalah imej bagi para malaikat boleh ditafsirkan sebagai mempunyai kuasa pemerintahan dan kawalan ke atas semua tuan rumah syurga.

Dua. Saya tahu kerja-kerja anda mempunyai reputasi yang hidup, tetapi kamu mati : Dalam " budaya semasa Evangelical " kita mengambil sebagai sangat rohani kepada gereja-gereja yang berkembang maju. Satu Gereja " mati rohani " apabila:
a. Liturgi adalah lebih penting daripada kehidupan rohani .
b. Muzik lagu adalah lebih penting daripada mesej yang disampaikan
c. Apabila terdapat 4 jam muzik dan 15 minit dakwah dan 45 minit " Penyata Kuasa" daripada " Diurapi Satu. "
d. Aktiviti sosial adalah lebih penting daripada Firman Tuhan.
e. Bagaimanapun, apabila anda suka dia lebih ketara kepada rohani.
f. Apabila bilangan ahli adalah lebih penting daripada jumlah penganut .
g. Apabila dosa dibiarkan.

Tiga. Ingat oleh itu bagaimana kamu telah diterima dan mendengar , saya berpegang teguh dan bertaubat. Jika anda tidak bangun, apabila anda-kurangnya mengharapkan akan jatuh pada anda seperti seorang pencuri. Apa yang kita terima adalah Firman Tuhan secara umum dan Injil Yesus khususnya. Injil Kemakmuran dan Kehidupan Warna Rosa adalah tidak benar.


Minggu 70 adalah hampir bermula. Adakah kita bersedia?


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa