Renungan. Nubuatan-nubuatan palsu. Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .


Mengenai Yehezkiel 13,1-7

Berfirmanlah TUHAN kepadaku: 2 " Hai anak manusia, mengutuk nabi-nabi Israel yang membuat ramalan mengikut khayalan mereka sendiri, berkata, Dengarlah firman Tuhan. 3 Beginilah firman Tuhan ALLAH: " Celakalah nabi-nabi yang bodoh , setelah menerima tiada wawasan , ikuti inspirasi mereka sendiri! 4, hai orang Israel ! Nabi anda adalah seperti serigala di kalangan runtuhan . Mungkin tidak mengambil tempat mereka di dalam jurang, tidak dibaiki dinding Israel, supaya pada hari Tuhan berdiri teguh dalam pertempuran. 6 visi mereka adalah palsu dan dusta peramalan mereka. Mereka berkata, ' mengisytiharkan Tuhan, ' tetapi Tuhan tidak menghantar mereka , tetapi mereka mengharapkan memenuhi apa profetizan.7 Bukankah visi palsu yang berbohong peramalan apabila mereka berkata, ' mengisytiharkan Tuhan , 'Saya tidak bercakap ?Masalah terbesar Injil Kemakmuran adalah kepercayaan bahawa kuasa Allah untuk menyembuhkan , berkembang maju, membantu , meningkatkan, membawa keamanan dan keadilan kepada orang yang beriman yang ditindas didayakan dan didorong oleh kenyataan lisan oleh orang yang beriman itu sendiri atau Pastor , sebagai jika Tuhan telah diwajibkan untuk melakukan apa yang kita katakan , di luar -Nya.

Jadi hari ini diajar kepada jemaah : Isytiharkan dengan iman dan mengisytiharkan bahawa berlaku. Oleh itu Firman Tuhan berkata kepada menghormati rahmat perkataan anda sampai kepada kita ( Ulangan 28 , Imamat 26) Adakah pengisi diatasi teks ini A. T. kita ada dalam Perjanjian Baru di dalam Matius 06:33 , di mana Yesus jelas mengatakan bahawa kita mencari Kerajaan Allah dan kebenaran -Nya, dan perkara-perkara yang perlu kita ( Allah mengetahui ) datang di samping.

Ia adalah benar bahawa terdapat prinsip-prinsip sejagat yang bertukar unerringly untuk ditebus apabila anda belajar untuk menggunakan " undang-undang pengakuan" dan lebih apabila dia belajar berdoa reka bentuk. [ 1]
Isunya ialah untuk dijaga dengan baik , untuk mengelakkan daripada terjatuh ke dalam dosa untuk merawat Tuhan sebagai jika Penghantaran budak lelaki itu. Pertimbangkan teks seksyen Yehezkiel :

3 Beginilah firman Tuhan ALLAH: " Celakalah nabi-nabi yang bodoh , setelah menerima tiada wawasan , ikuti inspirasi mereka sendiri! Kita mesti berhati-hati untuk " mengisytiharkan dalam Nama Tuhan " apabila Dia memberitahu kami apa-apa.

Mereka telah mengambil tempat mereka di dalam jurang, mereka telah mengetengahkan umat Allah .

Nor telah dibaiki dinding Israel, supaya pada hari Tuhan berdiri teguh dalam pertempuran. Belum dikembalikan kepada jemaah tidak dibina dengan betul mengajar Firman.

Tetapi Tuhan tidak menghantar mereka , tetapi mereka mengharapkan memenuhi apa profetizan.7 Bukankah visi palsu yang berbohong peramalan apabila mereka berkata, ' mengisytiharkan Tuhan ,' Saya tidak bercakap ? Apabila " Penyata Kuasa" beliau tidak dipenuhi, kesalahan terletak dengan beriman "untuk kurang percaya mereka." Oleh itu, kekecewaan orang yang anda menambah rasa bersalah dan rasa tidak layak.

Ia adalah masa untuk kembali ke Doktrin Bunyi , yang jelas apa yang Allah kata . Minggu 70 adalah kira-kira untuk memulakan , adakah kita bersedia?

___________________

[ 1] Berdoalah kepada reka bentuk : Adakah perwakilan duniawi daripada apa yang kita mahu berlaku dalam alam rohani: Mengikat di Bumi untuk terikat di syurga, pada ketika ini saya menyediakan kajian tertentu.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa