Renungan. Pastor cedera. Mengenai Mark 14.27 . Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .

Yesus disambut Paskah dengan pengikut-pengikutnya . Paskah adalah sambutan pemergian Israel dari Mesir. Sarjana itu akan mengubah makna cuti, dari masa itu bagi orang Kristian adalah sambutan dari pelepasan itu melalui pengorbanan Domba Allah, oleh yang darah kita dibersihkan, kita ditarik keluar dari Dunia dan dibawa masuk ke dalam Kerajaan Syurga. Mark memberitahu dengan baik (Encik 14, NIV)

17 Pada waktu petang Isa tiba dengan Dua Belas. * 18 Walaupun mereka berada di meja makan, Yesus berkata:
- Saya memberi jaminan kepada anda bahawa salah satu orang-orang yang makan dengan saya akan mengkhianati .
19 Mereka sedih, dan satu demi satu mula bertanya:
- Adakah saya?
20- Adakah salah satu dua belas beliau menjawab , orang yang harga rendah dengan saya dalam hidangan. 21 Sebenarnya, Anak Manusia akan pergi seperti ada tertulis kepadanya, tetapi kecelakaanlah bagi bahawa manusia yang mengkhianati dia! Yang lebih baik untuk lelaki yang tidak pernah dilahirkan .

22 Walaupun mereka sedang makan, Yesus mengambil roti dan diberkati itu. Kemudian dia memecahkan ia dan memberikannya kepada mereka sambil berkata:
-Ambil , ini adalah badan saya.
23 Kemudian dia mengambil cawan , mengucap syukur dan memberikannya kepada mereka , dan mereka semua meminumnya .
24 Ini ialah darah perjanjian, [b ] yang ditumpahkan bagi banyak, dia memberitahu mereka . 25 Saya memberi jaminan bahawa saya tidak akan minum buah anggur sehingga hari itu apabila saya minum dia yang baharu di dalam kerajaan Allah.
26 Selepas menyanyi lagu pujian , mereka pergi ke Bukit Zaitun.


Mereka tinggal satu sejarah , engsel Masa : Tiada apa-apa akan sama kerana ia akan mempunyai sebelum dan selepas masa ini.

Yesus berkata:
27 - Anda semua meninggalkan aku, sebab ada tertulis :
" ' Aku akan memukul gembala,
    dan kambing akan bertaburan . "

28 Tetapi selepas saya telah meningkat , saya akan pergi sebelum anda ke Galilea.

Yesus memetik Nubuatan Zakariah 13.7, Dia tahu apa yang akan berlaku dan lagi berjalan ke kematiannya, yang perlu dipenuhi semua yang ditulis dalam undang-undang Musa, Para Nabi dan Mazmur ( Lukas 24.44 B). Dia tahu bahawa jika kehidupan ditandai dengan Firman Tuhan dan percaya akan berlaku apa yang telah dinubuatkan -Nya

Dia tahu kesakitan dan Victoria perlu selepas melalui "Lembah Kematian" percubaan yang tidak masuk akal dan tidak adil sebelum Kayafas , sebatan Pilatus , kesepian Palang , kuku di tangan dan kaki, pemasangan yang jahat yang pakaian mereka dipotong dadu , wain murah bercampur mur menolak kematian.

Walaupun Badan beliau adalah tiga hari dalam kubur, Roh-Nya turun ke dalam bahagian-bahagian yang lebih rendah bumi untuk berdakwah kepada roh-roh di dalam penjara. Akhir sekali dibangkitkan , Beliau melawat murid-murid dan naik ke syurga.

Setiap satu daripada kenyataan-kenyataan ini adalah konsisten mereka, saya meninggalkan kepada anda masa untuk mencari .


Nubuatan-nubuatan pertama telah dipenuhi. Hilang adalah di pintu. Minggu 70 adalah kira-kira untuk memulakan , adakah kita bersedia?


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa