Renungan. Keperluan untuk mengangkat pemimpin terbentuk. Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .

Hakikatnya ialah dalam model Pastor Gereja Mega dapat menteri kepada jemaah sistem seluruh kepimpinan dinaikkan untuk mengajar , menteri dan mengandungi jemaah.

Hakikatnya ialah , dalam keperluan untuk mentadbir benda itu, kadang-kadang orang-orang yang tidak bersedia [ 1] terbit. Rupa-rupanya ini adalah perkara baru , berdasarkan kenyataan berikut oleh Pastor Charles Spurgeon [2], kembali pada tahun 1855 :Di kalangan orang Baptist di Scotland ia adalah adat untuk menjemput saudara-saudara menggesa pagi Ahad , tidak mempunyai seorang menteri yang mengajar kilang pada masa itu, tetapi setiap orang yang cenderung untuk melakukan , bangun dan bercakap. Itu semua dengan baik , saya hanya bimbang bahawa ramai adik-beradik tanpa hak qualifications'd menjadi penceramah yang lebih tua , kerana ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa lelaki mempunyai sedikit untuk mengatakan , beliau akan mengambil lebih banyak masa, dan jika saya kerusi, saya akan berkata, "Saudara, ia ditulis , bercakap kepada kemajuan rohani . " "Saya pasti anda tidak edificarías atau diri anda atau isteri anda, saya cuba untuk melakukan yang pertama dan jika anda tidak boleh mencapai , tidak membuang masa berharga kita . "

Ia adalah apa yang berlaku hari ini, saudara-saudara yang tidak bersedia ditetapkan untuk memberi kata-kata yang kemajuan rohani . Ia adalah perlu untuk kembali kepada Injil Yesus : Ini adalah khusus untuk membuat murid-murid dan kemudian menghantar mereka untuk melakukan kerja. Yesus tidak memikirkan " Mega " tetapi dalam sebuah gereja di mana rakyat yang bertanggungjawab bagi sesuatu paderi yang boleh menteri kepada mereka, mengajar mereka, membimbing mereka.

Minggu 70 adalah hampir bermula. Ia kembali kepada model yang Yesus meninggalkan kita.


__________________

[ 1] SPANISH : http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/11/reflexion-la-problematica-de-las.html ;
BAHASA INGGERIS: http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/11/reflection-issue-of-leadership.html
[2 ] Petikan dari khutbah " Khotbah Injil" No 34 , Charles Spurgeon berkhutbah pada hari Ahad 24 Ogos 1855 di New Park Street. http://www.spurgeon.com.mx/sermones.html


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa