Kunci Wahyu 4 . Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .

Wahyu 4


Kitab Wahyu mempunyai beberapa rekod di kalangan orang yang beriman :

Ia sudah pasti yang paling misteri semua Alkitab.
Ia adalah kurang difahami.
Kebanyakan orang mula membaca dengan penuh semangat , tetapi tidak akhir untuk melihat siaran penuh kerana anda tidak faham.

Kunci kepada pemahaman Wahyu sedang dibaca dan dikaji dalam Perjanjian Lama, kerana ia sentiasa membuat rujukan kepadanya.

Untuk memulakan siri baru ini pos mereka dengan salah satu yang paling mudah, Wahyu 4 . Jika anda perasan , terdapat rujukan yang sangat jelas . Saya telah mengarahkan ia lebih mudah bagi mereka .


1. Wahyu 4 Versi Antarabangsa Baru ( NIV)


Takhta di langit
1 Selepas ini saya melihat , dan ada di langit itu merupakan pintu terbuka. Dan suara yang telah bercakap di hadapan saya bunyi seperti sangkakala berkata, " Datang sini. ' Akan Tunjukkan anda apa yang mesti berlaku selepas » ini
2 Segera Roh itu datang kepada saya dan saya melihat satu takhta di syurga dengan seseorang duduk di atas takhta. 3 Dia yang duduk di sana mempunyai penampilan seperti yasper dan akik . Sekitar takhta itu pelangi yang kelihatan seperti zamrud .
4 Sekitar takhta telah dua puluh empat takhta lain yang duduk dua puluh empat tua-tua yang berpakaian putih dengan mahkota emas di atas kepalanya. 5 Dari takhta datang kilat , berkeroncong [a ] dan guruh. Di hadapan takhta itu membakar tujuh obor yang menyala , yang merupakan tujuh Roh Allah ,


Yesaya 6
Versi Antarabangsa Baru ( NIV)
6 tahun Raja Uzia mati saya melihat Tuhan , tinggi dan mulia , yang duduk di atas takhta , dan kereta api jubahnya penuh kuil.
2 Di atas dia adalah seraphs , setiap yang mempunyai enam sayap : dengan dua mereka dilindungi muka mereka , dengan dua mereka dilindungi kaki mereka, dan dengan dua dia terbang . 3 Mereka berkata seorang kepada yang lain:
" Suci, suci, suci adalah TUHAN Maha Kuasa ;
    seluruh bumi penuh dengan kemuliaan-Nya. "
4 Pada bunyi suara mereka, nilai ambang daripada ambang bergegar dan kuil itu penuh dengan asap.
Dua. Wahyu 4

Versi Antarabangsa Baru ( NIV)
6 dan ada sesuatu seperti lautan kaca , jernih seperti kristal.


Laut Kaca Keluaran 24,9-10

9. Kemudian naik Musa dan Harun , Nadab dan Abihu dan tujuh puluh tua-tua Israel ;
10. dan melihat Allah Israel : dan ada di bawah kakinya turapan nilam , seperti langit yang untuk kejelasan .

Tiga. Wahyu 4

Versi Antarabangsa Baru ( NIV)
Di pusat ini, di sekitar takhta, empat itu penuh dengan mata di hadapan dan di belakang benda-benda hidup . 7 Makhluk hidup pertama sama seperti singa , yang kedua lembu, yang ketiga mempunyai muka seperti muka manusia , yang keempat sama seperti burung nasar yang sedang terbang. 8 Setiap satu mempunyai enam sayap dan dipenuhi dengan mata , di atas dan di bawah sayap. Dan hari dan malam mereka tidak pernah berhenti berkata:
" Suci, suci, suci
Tuhan Allah Maha Kuasa ,
yang dahulu dan yang dan yang akan datang . "
9 Dan apabila orang- binatang memberikan pujian, hormat dan terima kasih kepada dia yang duduk di atas takhta itu dan yang hidup sampai selama -lamanya, 10 dua puluh empat tua-tua jatuh di hadapannya dan menyembah Dia yang hidup sampai selama -lamanya sebelum ini. Mereka meletakkan mahkota mereka di hadapan takhta itu dan berkata :
11 " Anda layak, Tuhan kami dan Tuhan,
    untuk menerima kemuliaan, kehormatan dan kuasa,
untuk Anda menciptakan segala sesuatu ;
    oleh firmanMu
    dan diciptakan. "

Yehezkiel 1. BIS
5 Juga daripada api saya melihat sesuatu seperti empat makhluk , 6 setiap yang mempunyai empat muka dan empat sayap. 7 Kaki mereka adalah lurus dan kaki mereka kuku anak lembu dan gleamed seperti tembaga yang digosok. 8 Pada empat sisi bawah sayap , mempunyai tangan manusia. Keempat-empat makhluk Mengenai muka dan sayap , 9 dan sayap mereka menyentuh satu sama lain. Apabila mereka menjadi tidak maju, namun masing-masing pergi ke depan . 10 Muka mereka adalah seperti berikut: Barisan , empat mempunyai muka manusia , di sebelah kanan mempunyai sisi singa kiri, lembu , dan kembali rajawali. 11 seperti itu wajah mereka. Sayap-Nya fanned atas. Dengan sayap menyentuh satu sama lain, sementara dua yang lain telah dilindungi badan.
Terdapat berkat membaca Word, mempelajarinya dan melaksanakannya. Tahun ini 2014 adalah hampir bermula , saya akan memberikan mereka kunci untuk memahami Wahyu.


Minggu 70 adalah hampir bermula. Kami sudah bersedia.


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa