KAJIAN . Petrus Romanus , Pope lepas. Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .

"Jadi jangan takut kepada mereka, untuk ada apa-apa yang dilindungi, itu tidak diturunkan, atau tersembunyi yang tidak akan diketahui." 

Mt 10.26


Menurut pelbagai ramalan (tidak alkitabiah, kita memetik di sini hanya untuk St Malachy ) Pope akan mengambil alih berikutan peletakan jawatan Benedictus XVI akan menjadi yang terakhir , sepanjang tempoh perkhidmatan beliau sebagai Minggu 70 bermula. Adakah ia baik ?

St Malachy , lahir pada 1094 di Armagh , Ireland. Semasa lawatan ke Rom, dia mempunyai visi semua paus-paus yang membawa Gereja Katolik. Maleakhi bertukar tempat beliau untuk manuskrip , di mana beliau dikatalog 112 kentang. Setiap paus dilampirkan " Tagline " suatu perihal yang mengenali.

Lima paus lepas adalah :

108: Paul VI Cogan " Flos florum " (bunga bunga) . Perisai yang mengandungi teratai , " bunga bunga".

109: Juan Pablo R Tagline : " Dari medietate Lunae " ( Daripada Half Moon ). Beliau dilahirkan di keuskupan Belluno , yang dikenali sebagai bulan yang indah.

110: Juan Pablo II moto "De labore Solis " (dari gerhana matahari) . Hari kelahiran dan hari kematiannya adalah gerhana matahari.

111: Benedict XVI Tagline " Olivae Gloria " ( Kemuliaan Zaitun ). Ia mengambil namanya daripada San Benito . , Dikenali sebagai Olivetans , sami-sami Benedictine mempunyai cawangan zaitun dalam heraldik mereka.

Terakhir senarai:

112: " Petrus Romanus " ( Peter the Roman ) akan menjadi Pope lepas untuk memerintah Gereja dari Rom sebelum ia berlaku Minggu 70.

Bilangan 112 adalah sangat istimewa, kerana tidak seperti orang lain, adalah satu-satunya dengan perenggan deskriptif di samping moto:

"Dalam penindasan terakhir Gereja Rom Suci akan memerintah Peter Rom, yang akan menggembalakan kawanan di tengah-tengah banyak seksaan. Selepas itu , bandar tujuh bukit akan dimusnahkan dan Hakim soleh akan menghakimi umat-Nya. "

Rom adalah bandar daripada tujuh bukit , dan hakim itu teruk, tidak boleh menjadi Tuhan , adalah yang akan mengadili mereka yang terselamat .

Buku ini menyebut Petrus Romanus Ronald Conte ramalan mengenai Pope Peter Romano. Ronald L. Conte Jr adalah seorang ahli teologi , penterjemah Bible , penulis pakar dalam Gereja Katolik dan ilmu akhirat . Pada tahun 2002, Conte betul meramalkan bahawa Paus selepas John Paul II akan mengambil nama Benedict XVI .

Kini, Conte berkata paus akan datang, yang akan bermain tema daripada " Petrus Romanus " mengambil nama Pius XIII . Conte menulis bahawa nama itu sejarah yang berkaitan Pius Paus yang menekankan kuasa doktrin dan disiplin gereja, dan berhujah bahawa Kardinal Francis Arinze membawa kualiti itu. Beliau menambah: " Semasa pemerintahan Paus Peter Rom akan bermula murtad yang besar, dan paus ini akan menandakan bahagian pertama Kesukaran Besar . "

Kami akan perlu mengikuti perkembangan ini dengan teliti, seperti semua yang berlaku di Timur Tengah dan politik antarabangsa.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa