Kajian . Menara Babel , menurut Josephus. Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .


Selepas Banjir, dan kerana rahmat yang Allah berikan Nuh dan tiga anak lelaki , datang pendaraban pesat kedua-dua manusia dan binatang , seperti yang kita lihat dalam jawatan " Letupan penduduk pertama selepas banjir [ 1]"

Dalam pemimpin semulajadi generasi keempat karisma yang hebat, Nimrod timbul. Allah telah memberkati pendaraban supaya lelaki repopulate bumi. Tetapi Nimrod membawa mereka kepada melakukan sebaliknya, Josephus berkata mengenainya : " Orang ramai adalah bersedia untuk mengikut telunjuk Nebredes ( Nimrod ) dan mempertimbangkan pengecut untuk mengemukakan kepada Allah [ 2]" .


Nimrod [3 ] empayar Babilon pertama, percubaan pertama di New World Order . Empayar ini menduduki keseluruhan Mesopotamia. Dalam jawatan " Bandar Nimrod" adalah senarai bandar-bandar yang diasaskan oleh Nimrod di dalam Kejadian 10. [4 ]


Lagenda mengatakan bahawa di tengah-tengah kota Babylon , orang-orang memutuskan untuk membina sebuah menara , yang kini dikenali sebagai " Menara Babel " Herodotus memberikan penerangan dalam Sembilan Buku beliau Sejarah , anda boleh melihat dalam jawatan " Babylon, seperti Herodotus [5 ] "

Kali ini, saya menghampiri komen Josephus mengenai Menara Babel .

Dan mereka dibangkitkan menara bekerja tanpa jeda atau rehat , sebagai telah banyak senjata yang berselang mula naik dengan cepat, lebih cepat daripada yang dijangkakan . Tetapi ia adalah sangat tebal dan begitu kuat, bahawa dengan ketinggian yang besar seolah-olah kurang daripada apa yang ia adalah . Ia dibina daripada bata bakar , bergabung dengan bitumen untuk tidak lulus air. Apabila Allah melihat kerja seperti gila memutuskan untuk tidak memusnahkan mereka sepenuhnya kerana mereka tidak belajar apa-apa dari kemusnahan sebelumnya yang sesat dan menyesatkan provokasi , bagaimanapun, katil kekeliruan menjadikan mereka akan bercakap bahasa yang berbeza sehingga mereka tidak akan memahami antara satu sama lain. Tempat di mana mereka membina menara itu dipanggil Babilon , oleh kekeliruan bahasa , kerana di Babel Bahasa Ibrani bermakna kekeliruan.
Antiquities of the Jews , Josephus, 4.3.


Dan mereka dibangkitkan menara bekerja tanpa jeda atau rehat , sebagai telah banyak senjata yang berselang mula naik dengan cepat, lebih cepat daripada yang dijangkakan .

Jelas sekali ini jenis kerja adalah korporat, seperti bangunan-bangunan besar di Dunia Lama sebagai Piramid Mesir atau Mexico.


Tetapi ia adalah sangat tebal dan begitu kuat, bahawa dengan ketinggian yang besar seolah-olah kurang daripada apa yang ia adalah . Ia dibina daripada bata bakar , bergabung dengan bitumen untuk tidak lulus air.

Menurut mayat ditemui pada tahun 1913 di Akar Quf oleh ahli arkeologi Robert Koldewey , yang asas adalah kira-kira 90m dari sisi, ia mungkin telah mencapai ketinggian 90 m. Tetapi menurut kajian baru-baru ini oleh ahli sejarah Sepanyol Juan Luis Montero struktur yang diperbuat daripada batu bata adobe tidak dapat menahan beban yang berat . Begitu juga tanah tanah liat kawasan tersebut tidak menentang apa-apa berat badan yang . Menurut ahli sejarah , ketinggian ziggurat daripada adobe tidak boleh melebihi 70% daripada asas, yang akan mencapai menara 60m , ( ketinggian yang sama dengan bangunan 20- tingkat yang moden )


Apabila Allah melihat kerja seperti gila memutuskan untuk tidak memusnahkan mereka sepenuhnya kerana mereka tidak belajar apa-apa dari kemusnahan sebelumnya yang sesat dan menyesatkan provokasi , bagaimanapun, katil kekeliruan menjadikan mereka akan bercakap bahasa yang berbeza sehingga mereka tidak akan memahami antara satu sama lain. Tempat di mana mereka membina menara itu dipanggil Babilon , oleh kekeliruan bahasa , kerana di Babel Bahasa Ibrani bermakna kekeliruan.

Seperti yang kita lihat dalam jawatan lain , Menara adalah simbol manusia agama, yang ingin mendapatkan ke syurga (The rohani) tidak jenama jalan Allah ( Isa berkata, "Aku adalah Jalan, Kebenaran dan Kehidupan" -John 14:6) , tetapi dengan sistem mereka sendiri.
Semua ini sistem agama sahaja memberi kekeliruan dan kehancuran , tidak membawa kepada apa-apa " Syurga. " Jalan untuk naik menara, mencari yang " meningkatkan taraf I" kepada "Tahap lain Kesedaran " ( sebagai " Masters naik " timbul). Hakikatnya adalah bahawa Tuhan sendiri terpaksa turun sebagai Anak Manusia Yesus Kristus, untuk menyelamatkan kita semua.


Minggu 70 adalah hampir bermula. Sama seperti Menara Babel tidak bekerja untuk generasinya, agama-agama semasa tidak akan berkhidmat ini . Hanya Cristo Salva . Adakah kita bersedia?

________________________________

[ 1] http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12/study-la-primera-explosion-demografica.html SPANISH , ENGLISH http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12/study-first-post - banjir - population.html
[2 ] Teks Josephus digunakan dalam jawatan ini adalah untuk " Jewish Antiquities " Cap beliau. IV, Seksyen 3.
[3 ] http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12/study-sh-nimrod-y-el-primer-intento-del.html SPANISH , ENGLISH http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12 / belajar - sh- Nimrod -dan- mula-mula cuba - -of- new.html
[4 ] http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12/study-las-ciudades-de-nimrod-biblia.html SPANISH , ENGLISH http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12/study-cities -of- Nimrod - bible.html
[5 ] http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12/study-sh-herodoto-de-halicarnaso-by.html SPANISH , ENGLISH http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/12/study-sh - Babylon - Herodotus - of.html


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa