Kajian . Azazel . Oleh Fabian Massa.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .


Khazanah saham Hikmat dengan kami: Azazel .


Dalam Imamat 16 , Alkitab meliputi bagaimana untuk menjalankan tamatnya Yom Kippur.
Yom bermaksud " hari" dalam bahasa Ibrani dan Kippur datang dari akar yang bererti " menebus ". Jadi Yom Kippur bermakna Hari Pendamaian " Kitab memberikan arahan yang jelas tentang bagaimana untuk melaksanakan upacara itu . :

  1. Dinyatakan hanya pada hari ini Kohen Gadol ( Imam Besar ) boleh memasuki tempat yang Maha Kudus . Lev . 16.2 .
  2. Imam besar terpaksa mengemukakan kepada lembu (untuk pendamaian bagi dosa-dosa mereka ) dan ram untuk korban bakaran itu. Lev.16.3
  3. Seperti yang anda berpakaian dalam pakaian linen, selepas mandi dengan air yang ditapis .
  4. Mula ditawarkan pada pendamaian Novillo kerana dosa dan hak keluarganya. Lev.16.6
  5. Rakyat mempunyai imam besar dua ekor kambing ( nilai ekonomi sama sempurna dan setara dengannya), yang telah dibentangkan di hadapan TUHAN. Banyak untuk kedua-dua haiwan dicampakkan , seseorang akan dikorbankan sebagai korban bakaran kepada Tuhan dan yang lain akan dihantar kepada Azazel (selepas mengenakan kepadanya dosa-dosa seluruh negara - Lev.16.25 ). Lev . 16,5-25 .Yang atau apa yang Azazel ?


Kambing ini , atau " kambing hitam " mewakili syaitan, Imam Besar terlepas ke atas semua dosa rakyat , sekali gus menjadikan ia sepenuhnya bertanggungjawab untuk kejahatan. Banyak memahami bahawa ini adalah satu jenis nubuatan Hari Besar Tuhan , di mana segala dosa Syaitan dan akan dimasukkan dalam neraka itu sendiri (bersama-sama dengan binatang itu dan Nabi Palsu ). Anda boleh menarik selari antara jenis kenabian dan antitaip ( kepuasan dalam Perjanjian Baru ):

Di dalam Perjanjian Lama yang membawa kambing ke atas dosa-dosa orang-orang adalah Imam Besar menurut aturan Harun .
Dalam N. yang T. Yesus adalah Imam Besar, menurut aturan Melkisedek. (Mazmur 110.4 ) dan Hari Tuhan " dajal yang menipu mereka , dilemparkan ke dalam lautan api dan belerang , di mana binatang itu dan nabi palsu adalah , dan hendaklah diseksa siang dan malam selama-lamanya. " Ap.20.10 RV60 .


Azazel עֲזָאזֵל , bermakna di dalam Taurat adalah simbolik dan tidak muncul dengan jelas, adalah jelas nama syaitan di dalam pelbagai tulisan-tulisan purba dan manual iblis .
Menurut Lev . 16, " Dalam Demonology Yahudi, adalah roh jahat yang mengambil dosa-dosa mereka di padang gurun. "

Menurut Kitab Henokh " Azazel adalah salah satu daripada pemimpin-pemimpin dua ratus malaikat jatuh" yang mengambil " anak perempuan manusia dalam Kejadian 6 [1].


" Dalam buku apocrypha Apocalypse Abraham, Azazel digambarkan sebagai setan dahsyat dengan 7 ekor ular , menghadapi empat belas dan dua belas sayap, sebelum kejatuhannya.Kata komen daripada versi RV 1995:

"[7 ] 16.8 Azazel . Nama yang boleh merujuk kepada Setan itu dahulu kala percaya bahawa ini jahat yang tinggal di padang pasir di sini bukanlah satu pengorbanan yang ditawarkan ( a / kambing hitam ), kerana kambing itu dihantar untuk hidup . padang pasir. "


Banyak ramalan-ramalan telah dipenuhi. Hilang adalah di pintu bagi Minggu 70 adalah hampir bermula. Adakah Kita Bersedia ?


_____________________________

[ 1] Lihat pos yang berkaitan. Http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/03/los-hombres-y-los-hijos-de-dios-1.html SPANISH ; http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/03/los-hijos -of- tuhan- sebagai- daerah- segun.html ; http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/04/los-hijos-de-dios-como-angeles-parte-ii.html ; http://www ENGLISH .tesorosdesabiduria.com/2013/03/los-hijos-de-dios-y-las-hijas-de-los.html http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/03/the-men-and-offspring - tuhan- 1.html ; http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/03/angels-as-sons-of-god-in-new-testament.html http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/ 04/translated-from-spanish-into-english-by.html ; http://www.tesorosdesabiduria.com/2013/03/the-sons-of-god-and-daughters-of-men.html


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa