Renungan. Seorang guru Kristian yang baik adalah seorang pencerita yang hebat.

Diterjemahkan dari Bahasa Sepanyol ke Bahasa Melayu dengan Google Translator .

Salah satu rahsia yang dipanggil "Great" penyampai , mereka tahu untuk memberitahu cerita yang baik. Dalam iman, yang paling besar adalah pasti Isa sendiri : perumpamaan -Nya adalah begitu menarik dan mengandungi banyak kebijaksanaan yang masih sah 2000 tahun kemudian.

Seorang dalang yang berjaya adalah salah satu yang menangkap perhatian pendengar beliau. Dalam salah satu kelas yang berkongsi ini dan salah satu daripada murid-murid yang membantah ini "mengetahui bagaimana untuk mengira Alkitab sebagai cerita atau filem" adalah hanya untuk pastor atau penginjil yang mengajar dari atas mimbar , dan bahawa pemikiran banyak . Tetapi Allah memanggil kita untuk mengajar rumah pertama Word:

4 " Dengarlah, hai orang Israel: . Tuhan Allah kita adalah satu Tuhan [A ] 5 Cinta Tuhan , Allahmu, dengan segenap hatimu dan dengan segenap jiwamu dan dengan segenap kekuatanmu . 6 atas hati anda kata-kata yang saya menyuruh kamu hari ini. 7 Impress mereka pada anak-anak anda . Bercakap tentang mereka apabila anda duduk di rumah dan apabila anda berjalan di sepanjang jalan , apabila anda berbaring dan apabila engkau bangun . 8 Ikat mereka ke tangan anda sebagai tanda mereka di dahi anda, 9 Tulis mereka pada doorframes rumah anda dan pada pintu anda * . Dt 6,1-9 BIS .

Apabila seseorang itu " Store" di tengah-tengah ( fikiran = fikiran) Firman Allah , membuat sendiri dan ini bermakna anda boleh membaca dalam kata-kata mereka sendiri ( parafrasa ) Ini adalah kunci lelaki Tuhan yang mempunyai dakwah yang berjaya ( iaitu orang-orang yang mengurus dan menyerap mendengar khutbah) dan guru-guru yang berjaya (iaitu orang-orang yang tidak tidur dengan pelajar-pelajar mereka tetapi teruja untuk belajar ).

Bercakap tentang mereka apabila anda duduk di rumah dan apabila anda berjalan di sepanjang jalan , apabila anda berbaring dan apabila engkau bangun . "Bercakap dalam Alkitab " ertinya menjelaskan, mengembangkan , mentafsir supaya yang lain boleh menyerap .

Mengikat mereka ke tangan anda ... mereka di dahi anda bercakap kita mempunyai kesaksian mengikut apa yang saya mengajar.

A pencerita berjaya, dia sendiri Firman ( telah terukir di dalam hatinya ) boleh bercakap tanpa perlu membaca segala-galanya. Ia adalah kes yang sama pemuzik yang benar-benar menikmati lagu beliau tidak terikat kepada skor.

The Great Suruhanjaya bermula di rumah (Jerusalem) apabila kita mencapai isteri dan anak-anak kita teruja mengenai Bible kerana dakwah kita, dan kita akan menjadi " pendakwah dan guru-guru yang berjaya ."

Minggu 70 adalah kira-kira untuk memulakan , mula mengajar di rumah.


Comentarios

Entradas populares de este blog

ИССЛЕДОВАНИЕ . Мы живем , потому что Бог вдохнул жизнь в нас. По Фабиан Масса.

Дослідження . Один долар і масонські символи . За Фабіан Масса.

STUDY. El culto a la diosa Asera: ¿Es cosa del pasado o esta vigente? By Fabian Massa